Първия проект на Helen Doron с Cherry Adv.

Helen Doron / ’’Хелен Дорон”  е международна франчайзингова мрежа

с над 30 годишна история, която е специализирана в предлагането на революционна образователна система за бебета, деца и юноши, състояща се в ранно езиково обучение с помощта на музика. Иновативната методология на повторното слушане, която ‘’Хелен Дорон’’ ( Helen Doron Slatina ) разработва, показва изключителна успеваемост и отчита отлични резултати, тъй като нейните уроци са забавни и същевременно стимулиращи. Към днешна дата, компанията притежава повече от 1000 езикови центрове в общо 36 страни в Европа, Латинска Америка и Азия.

Международният проект Young Heroes е част от социалната кампания ’’Readers are Leaders’’, която Helen Doron Group организира тази година.

Нейната основна цел е да вдъхнови подрастващите да разгърнат своя вътрешен герой и да донесе магията на книгите до всички деца по света. Състезанието олицетворява четенето като суперсила, която несъмнено мотивира стотици учители, малчугани и родители да участват в този проект, насърчаващ четенето сред децата от 0 до 13 годишна възраст. То е отворено към всички бъдещи герои, които са не по-големи от 19 години.

Втората цел на Young Heroes

Е свързана с поощряването на участниците към даряване на книги за достойна кауза, каквато е обновяването на библиотеките в сиропиталища и болници, където децата могат да подобрят своя престой, наслаждавайки се на четенето. Освен това, състезателите допринасят за повишаването на интереса към книгите и по-лесния достъп до тях, изграждайки заедно безплатни мини библиотеки на различни места, разказвайки различни истории и създавайки собствени издания.

Цялостната концепция на предизвикателството ’’Readers are Leaders’’

Е насочена към постигане на по-висока информираност и ангажираност сред бъдещото поколение, чрез използването на забавни техники, като игри, приказки и сприятеляване. По подобие на езиковите курсове в ’’Хелен Дорон” ( Helen Doron Slatina ), по време на кампанията също се организират специални детски читални, в които срещите биват разделяни на възрастови групи спрямо съответната целева аудитория. Като резултат, се създава невероятно споделено място, където малките герои имат възможността да комуникират и споделят любими книги с нови приятели.

Интернационалният конкурс Young Heroes се състои от 5 последователни фази, чиято времева рамка обхваща периода от 7 месеца.

Първият етап стартира с превеждането на всички нужни материали и локализация.

По време на втората фаза се дава началото на местната кампания, като се започва в зависимост от нивото на готовност.

На третия етап участващите екипи качват своите проекти (видеа) на официалния сайт на кампанията.

С достигането на четвърта фаза състезанието приключва и се дава ход на съдийството.

Петият етап е окончателният финал, на който се обявяват победителите в проекта.

Последната дума, определяща крайните финалисти в ’’Readers are Leaders’’, е на специално подбрано за случая жури от съдии. То оценява всички кандидати на базата на предварително зададени критерии, сред които: въздействие, информираност и обществена значимост.

Що се отнася до наградите, които кампанията на ’’Хелен Дорон” връчва, те отново не се лимитират само до една, а до много повече.

Победителите биват разделени на 3 вида – основен, подгласници и участници, събрали най-голям брой харесвания във Фейсбук. Всички те получават парични възнаграждения и ваучери за онлайн библиотека с различна стойност, Kindle устройство, цветни гривни с надпис Young Heroes и книжки за оцветяване.

Както стана ясно, печелившият проект, който се класира на първо място в ’’Readers are Leaders’’ 2018, е озаглавен ’’Тайната на книгата’’ и е създаден именно от отбор ’’Магьосниците’’ от езиков център ’’Хелен Дорон’’ Слатина ( Helen Doron Slatina):

УНИЦЕФ България

На 5 юни тази година, той грабна голямата награда от €5.000, които ще дари на организацията УНИЦЕФ България, а всеки член на екипа получи ваучери за книги на стойност от €100.:

“We were delighted to see the unique projects created by our Young Heroes,” commented Helen Doron, CEO of the Helen Doron Educational Group. “We’re very proud of the creativity, enthusiasm and dedication that went into making the projects a success, especially as they will continue to benefit children and their communities for years to come.”

76 projects from 15 countries were reviewed by the Judging Panel. The winning project, The Book’s Secret, created by The Wizards from the Slatina Learning Centre in Sofia, Bulgaria, focused on all three of the campaign challenges: Promoting reading, creating books, and donating books. The winning project will be presented with €5,000 to donate to UNICEF Bulgaria. Each team member will receive €100 book vouchers. –  LONDON, ENGLAND, June 14, 2018 /24-7PressRelease/

И това съвсем не е всичко – благородната кауза на българските победители в Young Heroes спечели сърцата и признанието на Фейсбук потребителите, които ги наредиха на третото щастливо място и отново им спечелиха награда!

Подгласниците на ’’Тайната на книгата’’

’’#1 библиотека за детски велосипеди’’ от Украйна и ’’Остави телефона, вземи книга’’ – Словакия. Тяхната награда е €2.500 дарение за благотворителни организации и €50 лични ваучери за книги.

Но къде е разковничето към изключителната победа на ’’Хелен Дорон’’ Слатина (Helen Doron Slatina) ? И какво е заложено в сърцето на успеха им в ’’Readers are Leaders’’ 2018? Предлагаме ви да се запознаете с тяхната цялостна стратегия, която им донесе тези удивителни резултати.

Фокусът на ’’Магьосниците’’ е насочен към следните предизвикателства на кампанията:

насърчаване на четенето, създаване на книги и даряване на книги. За да се осъществят тези цели по интересен и увлекателен начин, ’’Хелен Дорон’’ си сътрудничи с Cherry Advertising, като заедно създадоха стратегия на проекта и програма за нейната реализация.

В допълнение, специалистите от рекламната агенция поеха отговорността и за изпълнението на дигиталната част от ’’Тайната на книгата’’, състоящо се от поддръжка на Фейсбук страниците на седемте езикови центрове в София, реклама в мрежата, дизайн на постове, изграждане на представително видео за конкурса, и текст за публикациите и събитията.

През периода на ’’Readers are Leaders’’ 2018 са използвани следните ресурси:

1 служител от ’’Хелен Дорон’’  на всяка локация, брандиране, томбола, награди, ядро от любими четива и ВИП гост. С цел максимално привличане на интерес, отборът е поканил двама от най-известните детски автори в България, благодарение на които родните Young Heroes са се докоснали до магията на разказването на истории и четенето. В рамките на общо 7 вълнуващи срещи, писателите са се запознали със своите почитатели, презентирали са най-добрите си книги и успешно са вдъхновили малчуганите да четат.

Освен това, екипът на ’’Магьосниците’’ е провел интересна двуезична среща с тийнейджърските си групи, където те са писали и илюстрирали своите собствени истории. Незаменима помощ е била предоставена и от техни приятели, също окуражени да дарят повече от 300 лични четива.

Отношение към децата

Без съмнение, ключът към победата на ’’Хелен Дорон’’ Слатина, София в интернационалната кампания ’’Readers are Leaders’’ 2018, се крие именно в специалната добродетелска кауза, върху която всички участници са се посветили и са взели присърце.

Те не просто са измислили подходяща за регламента на състезанието идея, но също така и са хвърлили светлина върху особено важни за всяко едно общество по света проблеми, каквито са децата без родителска грижа и тежко болните подрастващи, перманентно намиращи се в болнични заведения.

Каузата

По този начин, възползвайки се от своите максимални възможности, българските състезатели в Young Heroes са приели сериозно новата си роля на герои и са подпомогнали престоя на лицата от тези рискови групи да бъде малко по-лесен, полезен и щастлив, благодарение на новите книги. Така тайната на книгата най-сетне беше разкрита – всеки би могъл да бъде герой! Съществуват много начини, по които да се инициира промяна – днес, утре и всеки друг ден от годината!

Суперсилата на четивата е била забелязана и увековечена още от великия и гениален американски писател Ърнест Хемингуей с неговия прочут цитат:

’’Няма толкова верен приятел като книгата.’’

Именно поради тази причина, до ден днешен тя продължава да служи като невероятен инструмент, с помощта на който читателите успяват поне за малко да избягат от своите грижи и проблеми. Също така, четейки, хората обогатяват непрекъснато своя език, грамотност и култура.

Що се касае до ефекта от музиката върху човешкото съзнание и ученето, то световноизвестният френски поет Виктор Юго има една изключително популярна мисъл, която гласи следното:

„Музиката изразява онова, което не може да бъде казано и това, за което е невъзможно да се мълчи.”

И езиковите центрове ’’Хелен Дорон’’ също доказват това.

Ако искате да научите повече за удивителната връзка между музиката и ученето, полезни факти и информация, присъединете се сега към забележителния свят на ”Хелен Дорон” , открийте своя център и запишете малчугана си на безплатен демо урок.